Botox

Botox – et friskere udseende

Alderen efterlader sit præg på vores hud, og det er hverken noget, man kan eller bør ændre på.  Dog kan man i visse tilfælde opleve, at rynkerne bliver til dybe furer i huden, hvilket kan få os til at se vrede eller bekymrede ud, selvom det ikke nødvendigvis er sådan, vi føler os.

Botox behandling bruges derfor ikke nødvendigvis for at få et yngre udseende, men lige så meget for at harmonisere det ydre med det indre.

Fordele ved at anvende Botox

Botox (Botulinumtoksin) er et godkendt lægemiddel baseret på proteinforbindelser. Proteinerne i Botox forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerver og muskler, hvilket resulterer i muskelafslapning. Det er netop derfor, man kan behandle mimiske rynker med Botox, der opstår på grund af muskelsammentrækninger.

Botox udskilles naturligt fra kroppen efter cirka 3-6 måneder, og behandlingen skal derfor gentages regelmæssigt for at opretholde effekten.

Hvilke områder kan behandles med Botox?

Du vil altid modtage en grundig vejledning om, hvilken behandling der passer bedst til dig. Der er mange muligheder med Botox, men nogle af de mest populære behandlingsområder inkluderer:

  • Rynker mellem brynene, også kendt som bekymringsrynken
  • Rynker omkring øjnene, også kendt som kragetæer
  • Panderynker
  • Løft af øjenbryn (kan hjælpe mod tunge øjenlåg)
  • Rynker på hagen
  • Nedadvendte mundvige
  • Forstørret tyggemuskel
  • Tandkødssmil, også kendt som ”gummy smile”

Sådan virker Botox

Botox virker ved at blokere nerveimpulser til små ansigtsmuskler og forhindre dem i at trække sig sammen. Dette resulterer i glat og rynkefri hud. Produktet virker kun på de specifikke muskler, der behandles, og påvirker ikke andre muskelgrupper.

Hvordan udføres behandlingen?

Botox sprøjtes ind i musklen ved hjælp af en engangssprøjte med en meget tynd spids. På grund af den tynde sprøjtespids er ubehaget under behandlingen minimal.

Behandlingen tager cirka 5-10 minutter, afhængigt af antallet af områder, der ønskes behandlet. Efter behandlingen kan man fortsætte med arbejde og andre daglige aktiviteter. I de første 3-4 timer bør man undgå at gnide eller massere det behandlede område. Derimod er det positivt at bruge musklerne så meget som muligt den første dag efter behandlingen. Effekten af Botox begynder at virke 2-3 dage efter indsprøjtningen og når sin fulde virkning efter 7-10 dage.

Hvor længe holder en Botox behandling?

En fordel ved behandlingen er, at effekten varer i gennemsnit 3-6 måneder efter den første behandling. Herefter kan man vælge at gentage behandlingen og eventuelt behandle andre områder. For at opretholde den optimale effekt anbefales det at gentage indsprøjtningerne 2-3 gange om året.

Resultaterne fra tidlige videnskabelige studier med Botox til rynkebehandling tyder desuden på, at effekten varer længere efter hver efterfølgende behandling. Dette skyldes sandsynligvis, at musklen, som bliver blokeret af Botox, bliver mindre og svagere over tid, da den ikke længere bruges. En anden faktor er, at man ubevidst ændrer sin mimik på grund af blokeringen af enkelte små muskler med Botox.

Komplikationer eller bivirkninger ved Botox?

Uønskede bivirkninger ved brug af Botox er meget sjældne. Den mest almindelige bivirkning er ømhed eller en lille blodudtrædelse ved indsprøjtningsstedet. I sjældne tilfælde kan produktet midlertidigt svække de omkringliggende muskler.

Der er blevet rapporteret om enkelte tilfælde, hvor musklen, der løfter det øverste øjenlåg, midlertidigt blev svækket i 1-2 uger. Da virkningen og bivirkningerne er forbigående, er der ikke rapporteret om varige mén efter behandlingen på verdensplan.